Na tuhle dobrotu budeme potřebovat:
- chleba
- cibuli
- tofu (jakékoli)
- kari či kurkumu
- podle chuti česnek
- himalájskou či černou sůl
- kytky, co vám rostou na zahradě/louce/v květináči
- koření dle chuti
Z tofu, cibule, česneku, him./černé soli ukuchtíme tzv. "tofíčka"
neboli veganskou verzi míchaných vajíček. Na oleji (já použila
slunečnicový) zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájený česnek
(rozmačkaný by se rychle připálil) a nastrouhané tofu. Smažíme, dokud
cibule není zlatá, ochutíme solí a kořením. Sundáme z plotny a dochutíme
kytkama, které nás jen napadnou. Dobrou chuť! 🙂
Pozor! Himalájskou ani černou sůl nezaměňovat s kuchyňskou solí - udělá nám totiž v tom pokrmu nejdůležitější věc. Dodá mu vaječnou chuť.
Recept na "tofíčka" jsem si vypůjčila ze Soucitně a trochu poupravila. Tady máte plnou verzi.
Pozor! Himalájskou ani černou sůl nezaměňovat s kuchyňskou solí - udělá nám totiž v tom pokrmu nejdůležitější věc. Dodá mu vaječnou chuť.
Recept na "tofíčka" jsem si vypůjčila ze Soucitně a trochu poupravila. Tady máte plnou verzi.
Žádné komentáře:
Okomentovat