neděle 5. května 2019

Kytičková snídaně/sváča/oběd/večeře/whatever

Při konzumaci tohoto pokrmu, milí vegani, budete fakt žrát kytky! Tedy já to tak udělala.
Na tuhle dobrotu budeme potřebovat:
  • chleba
  • cibuli
  • tofu (jakékoli) 
  • kari či kurkumu 
  • podle chuti česnek 
  • himalájskou či černou sůl 
  • kytky, co vám rostou na zahradě/louce/v květináči
  • koření dle chuti
Všeho jsem dávala tak "od oka".
Z tofu, cibule, česneku, him./černé soli ukuchtíme tzv. "tofíčka" neboli veganskou verzi míchaných vajíček. Na oleji (já použila slunečnicový) zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájený česnek (rozmačkaný by se rychle připálil) a nastrouhané tofu. Smažíme, dokud cibule není zlatá, ochutíme solí a kořením. Sundáme z plotny a dochutíme kytkama, které nás jen napadnou. Dobrou chuť! 🙂
Pozor! Himalájskou ani černou sůl nezaměňovat s kuchyňskou solí - udělá nám totiž v tom pokrmu nejdůležitější věc. Dodá mu vaječnou chuť.
Recept na "tofíčka" jsem si vypůjčila ze Soucitně a trochu poupravila. Tady máte plnou verzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

I jako vegan můžeš baštit tradiční jídla české kuchyně! Aneb Veganská kyselica

Milí čtenáři a hlavně vegani začátečníci. Přemýšleli jste někdy nad tím, zdali vůbec můžete "zveganizovat" zástupce tradiční česk...