úterý 7. května 2019

Užitečné odkazy pro vegany

Zdravím vás, milí čtenáři. Jistě jste někdy tápali nad složením potravin či kosmetických prostředků, které nemají známé logo Vegan Society nebo Leaping Bunny. Rozhodla jsem se tedy, že vám sem dám odkazy na mnou nejvíce používané stránky, kde se dozvíte, zda to či ono "éčko" je vegan, zda má vaše oblíbená kosmetická značka "králíčka" atd. Samozřejmě je na těchto stránkách i mnoho dalších užitečných informací, například co se týká výživy a zdravého stravování či novinek v kosmetice. Některé stránky jsou pouze v angličtině.
Pro ty, co nemají Facebook: velmi užitečné jsou skupiny Vegan CZ & SK a Kosmetika netestovaná na zvířatech. Správkyně druhé mnou zmíněné skupiny je v oblasti cruelty free kosmetiky velice dobře vzdělaná a umí dobře poradit ohledně certifikátů a kvality kosmetiky. Dobré taky je, že v této skupině se podporuje zpravidla pouze kosmetika s HCS neboli Leaping Bunny certifikátem, takže máte velkou jistotu, že vám nabídnutý kosmetický přípravek (či přípravek do domácnosti) bude opravdu cruelty free.

Další mnou hojně využívanou stránkou je Soucitně. Zde si hledám původ "éček" a recepty, ale najdete tam i mnoho dalších užitečných informací. Však koukněte.


Původ "éček si hledám taky na Fér potravině, kde mimo jiné najdete i výživové hodnoty, co dané "éčko" způsobuje a jak se získává a v jaké potravině jej najdeme. Tato společnost má i svou mobilí aplikaci se stejným názvem.





No, a mnou nejvyužívanější stránka, co se týče kosmetiky a prostředků do domácnosti, je Cruelty Free International. Zde se dozvíte vče, co byste rádi věděli o certifikátu HCS, neboť jsou to stránky přímo té společnosti, která jej uděluje. Já si tam vyhledávám, zda kosmetika, kterou chci zkusit, tento certifikát má nebo ne, protože ne vždycky má výrobek oné firmy na sobě králíčka, i když je certifikován. Pokud jej daná značka nemá, prostě vám to nic nenajde. Zde je odkaz přímo k vyhledávání vámi zvolené značky.




Tak doufám, že jsem vám usnadnila rozhodování v tom, zda si výrobek či potravinu koupit a ahoj zase u příštího článku! ☺️

Žádné komentáře:

Okomentovat

I jako vegan můžeš baštit tradiční jídla české kuchyně! Aneb Veganská kyselica

Milí čtenáři a hlavně vegani začátečníci. Přemýšleli jste někdy nad tím, zdali vůbec můžete "zveganizovat" zástupce tradiční česk...